Birsalma leves
4 fő részére
Nehézség:
bonyolult
hozzávalók
- csirkeaprólék (csak ez jó hozzá)
- zöldségek
- vöröshagyma
- só
- vegeta
- birsalma (birskörte jobb)
- egy evőkanál tejföl
- egy evőkanál liszt
- citromlé (ecet)
- pici cukor ízlés szerint
Elkészítés
Főzünk egy hagyományos húslevest, majd a levét leszűrjük. A birsalmát meghámozzuk, feldaraboljuk és belefőzzük a húslébe. Ízlés szerint savanyítjuk, cukrozzuk, majd liszttel, tejföllel, kis vízzel habarást készítünk, amit a levesbe keverünk. Ha úgy szeretjük, akkor tálaláskor a csirke aprólékot visszatehetjük.
Megjegyzés
Régi, tanyai, falusi étel, a nagyi tanította.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.